Keila Lauluväljaku projekti muudetakse, et säilitada väärikaid puid

Keila Lauluväljaku uuendamine on sealmaal, kus hakatakse ehitama teid ning maa-aluseid taristuid. Töö käigus selgus, et osaliselt on võimalik väärtuslikku kõrghaljastust säilitada.

Lauluväljaku projektimeeskond puude nimel muudatusi planeerimas.

Möödunud nädalal käisid projekti läbiviijad ja Keila linnavalitsuse esindajad enne raieloa väljastamist lauluväljakul olukorda hindamas.

„Põhimõtteliselt vaatasime puud ükshaaval üle. Keila Lauluväljak on selline koht, mida ilmestavad suured ja väärikad männid ning ka lehtpuud, iga puu on linnaruumis oluline ja tihti saab osapoolte koostöös olemasolevaid väärtusi säilitada,“ kirjeldas abilinnapea Inge Angerjas. Ta lisas, et vanimad puud on alal kasvanud paar inimpõlve.

Nii võib juhtuda, et mõned väljakule viivad või seda ümbritsevad teed muutuvad jalutaja jaoks mõne meetri ehk sammu jagu pikemaks. „See polegi selline koht, kus teed peaksid olema joonlauaga tõmmatud. Väärikad puud on osa selle väljaku olemusest,“ sõnas Angerjas.

Abilinnapea sõnul on looduslähedus selle projekti juures üks olulisemaid komponente: „Lauluväljak ja ümbritsev pargiala peavad andma hea tunde ka siis kui seal parajasti midagi ei toimu. See on väljakutse, aga kindlasti lisavaeva väärt.“