Laululava sai kukeharjad pähe

Novembri alguses paigaldati Keila lauluväljaku laululavale katusekatet. Spetsiaalselt selle katuse jaoks kasvatatud enam kui kümnest erinevast kukeharjase liigist koosnevad matid muudavad laululava haljaskatuse ilusaks ja kirevaks aastaringselt. Täpsemalt saab katusekatte mattide kohta lugeda eelmisest artiklist: Keila laluluväljaku katusele kolivad “luksuslikud” kukeharjalised

Haljaskastust paigaldava ettevõtte Priore OÜ projektijuht Sven Saare sõnul on lauluväljaku katus üsna suure kaldega ja tänu sellele külastajatele hästi vaadeldav. “Seal on erineva väljanägemisega kukeharja liigid, need liigid õitsevad eri aegadel ja õied on eri värvi. Seega on tegemist põneva lahendusega,” lisas Saar.

Kukeharjaseid saab Keila laululava katusel vaadelda juba varakevadel, kuid neid võib leida ka loodusest. Hoia silmad lahti mererandades ja liivaluidetel. Selle, enam kui 400st liigist koosneva, taimeperekonna liikmetele meeldib päikseline, kuiv ja toitainetevaene kasvukoht. Loe lisaks siit: https://et.wikipedia.org/wiki/Kukehari

Kukeharjastega koos kasvavad tihti ka nurmenelk ja nõmm-liivatee. Jääb vaid loota, et lisaks nõmm-liivateele lauldakse laululava haljaskatuse all millalgi ka kukeharjastest.