Laululava valguslahendus

Uue aasta alguses valmis laululava valgustus, mis talvises hämaruses ja lume peegelduses näib üsna müstuline. Kuna ehitusobjektil ei saa huvilised veel uudistamas käia, siis lisasime siia lühikese videoklipi lava ja ümbruse valguslahendusest.

Keila laululava jaanuar 2024

Palusime ka arhitekt Johan Talil tutvustada valguslahenduse võimalusi. Tema sõnul tuleb valguslahendust vaadata eelkõige kui tervikut: “Valguslahendus on tehtud kogu alale tervikuna, hõlmates nii lauluväljaku hooajalisi tegevusi kui igapäevaseid liikumisteid läbi Männipargi. Laululava väljavalgustamisel on valgustid peidetud umbes poolte lava rippuvate torude sisse, peidetud valgustid valgustavad lava pinda ja seal toimuvat ning selle peegeldusest valgustub välja ka punakas toonis pidulik laululava lagi ja see omakorda valgustab hajusalt välja lava ümbruse maapinna, kus paikneb publik või kus talvel uisutavad jäävälja külastajad. Kui naabruses paiknev staadion on pigem suurte valgustusmastide pealt ülihästi välja valgustatud, siis Lauluväljaku sündmusruumi valgustus on teatraalsem ja intiimsem.”