Keila lauluväljaku ala on avatud!

Keila Lauluväljak veebruaris 2024

Päev enne vabariigi aastapäeva võetakse maha Keila Lauluväljakut ümbritsenud ehitustõkked ja huvilistel tekib võimalus lauluväljakuga tutvuma minna. Esialgu jäävad aiad aga piirama haljastust. Puud, põõsad ja rohttaimed peavad saama veel eesootaval kevadel juurduda ja kasvukohaga kohaneda.

Teisisõnu, Keila Lauluväljak on valmis. Linnavalitsus on väljastanud kasutusloa ja kõik suuremahulised ehitustegevused on lõppenud. Mõnda aega on platsil muidugi veel sättimist ja korrastamist, kuid nüüd juba pigem igapäevase hoolduse ja haljastusega seonduvalt.

Juuresoleval videoklipil on lauluväljaku alal veel üksjagu lund ja jääd. Ilmataat teeb siin omapoolseid pingutusi selle olukorra muutmiseks, kuid senikaua ei ole tarvis liikumisteedel libedust peljata. Teid hooldatakse ja seda üsna nutikal moel. Nimelt kasutatakse lauluväljakul libedusetõrjeks savist valmistatud graanuleid, mida pole vaja hilisemalt kokku korjata, sest need lahustuvad aja jooksul vees ära.